Skip Sidebar
Platform Amsterdam

Platform Amsterdam

Club, vereniging of andere

Over ons

Voor Amsterdam

Deel
Online evenement MKB Amsterdam & Mona Keijzer

Online evenement MKB Amsterdam & Mona Keijzer

Evenement · 23 feb 2021, 17:30 - 19:00
Vanuit huis
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Evenement.
Deel Evenement
Platform Amsterdam
#37005
Scan me of ga naar www.platformamsterdam.nl/o/CDA-Amsterdam/Evenementen/Online-evenement-MKB-Amsterdam--Mona-Keijzer/37005 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

MKB Amsterdam en Mona Keijzer (CDA) willen ondernemers uit de crisis helpen: doe mee en volg de livestream!

Uitgebreide omschrijvingDE LINK NAAR DE LIVESTREAM WORDT AUTOMATISCH VERZONDEN NA AANMELDING EN IS TE VINDEN OP DE HOMEPAGE


De coronacrisis heeft effect op de hele samenleving, maar ondernemers worden onevenredig hard getroffen. Alle steunmaatregelen ten spijt, De steunmaatregelen zijn voor velen onvoldoende.


De steunmaatregelen kunnen niet voorkomen dat de financiële reserves van ondernemers, vaak jarenlang zorgvuldig opgebouwd, in een tijdsbestek van enkele maanden worden opgemaakt. De één is inmiddels zijn spaargeld kwijt, de ander zijn pensioen. Het water staat ondernemers aan de lippen. Belangrijke winkelstraten, zoals de Negen Straatjes of de Kinkerstraat, stonden al onder druk door hoge huren. De Coronacrisis dreigt een genadeslag te zijn. Wat betekent dit voor de toekomst van de stad?


Het is hoog tijd dat ondernemers perspectief geboden wordt. Hoe komt het MKB versneld uit deze crisis? 


Het CDA neemt de zorgen van ondernemers serieus en daarom treden Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken) en Diederik Boomsma (Fractievoorzitter CDA Amsterdam) in gesprek met Amsterdamse ondernemers. Bent u ondernemer? Hebt u zorgen? Neem dan deel aan deze livestream – vragen of opmerkingen kunt u insturen via onze chatbox tijdens de livestream.


Sociaal Contract:

Onlangs lanceerde het CDA Amsterdam ons pleidooi voor een nieuw sociaal contract. Wij willen een fundamentele verbetering van de verhouding tussen overheid en bewoners en tussen de overheid en het bedrijfsleven. Alleen door goede samenwerking komen wij uit de crisis. Dat betekent dat de overheid veel beter moet luisteren naar waar ondernemers tegenaan lopen. 


Wij vragen aandacht voor specifieke problemen die ondernemers in de stad op dit moment raken. De sprekers zullen kort hun licht laten schijnen op dit thema waarna het gesprek met ondernemers gestart wordt. Iedereen die verbonden is met de livestream kan vragen of opmerkingen maken via een livechat.

 

Programma:

Het CDA Amsterdam is van mening dat er een sociaal contract geldt tussen overheid en burger. Voor burgers geldt, binnen de mogelijkheden die zij hebben, een plicht om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer. Uit de waarde die burgers voor de samenleving creëren ontstaat voor de overheid een zorgplicht. Een plicht om burgers te hulp te schieten in bijzondere omstandigheden.

 

De coronacrisis is zo’n bijzondere omstandigheid. Toch zien we dat de gemeente onvoldoende doet voor ondernemers. Wij vragen aandacht voor specifieke problemen die ondernemers in de stad op dit moment raken. De sprekers zullen kort hun licht laten schijnen op dit thema waarna het gesprek met ondernemers gestart wordt. Iedereen die verbonden is met de livestream kan vragen of opmerkingen maken via een livechat. 


U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Evenement.
Deel Evenement

Over Platform Amsterdam