Zoomsessie met CDA-raadslid Diederik Boomsma over windturbines in IJburg

Zoomsessie met CDA-raadslid Diederik Boomsma over windturbines in IJburg

Event · 11 jan 2021, 16:30 - 18:00
Vanuit huis
BestuurAdvies & MentoringCampagne voeren
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature.
Evenement Delen
Platform Amsterdam
#32459
Scan me of ga naar www.platformamsterdam.nl/o/CDA-Amsterdam/Evenementen/Zoomsessie-met-CDA-raadslid-Diederik-Boomsma-over-windturbines-in-IJburg/32459 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zoomsessie met CDA-raadslid Diederik Boomsma om vragen, zorgen en standpunten uit te wisselen over de mogelijke plaatsing van windturbines bij IJburg.

Uitgebreide omschrijving

Het Amsterdamse college heeft ambitieuze doelen opgesteld om duurzame elektriciteit op te wekken in het kader van het Klimaatakkoord: men wil voor 2030 50 MW extra windenergie realiseren door 17 windturbines te plaatsen. Daarvoor zoekt het College o.a. in de buurt van IJburg, Zeeburgereiland, Gaasperplas en Diemerscheg, Amstel III en de Amstelscheg. Het CDA is voor het beperken van de CO2 uitstoot en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. De energietransitie is een complexe maar belangrijke opgave. Maar juist daarom is het noodzakelijk om verstandige beslissingen te nemen die kunnen rekenen op draagvlak. Het CDA is dan ook tegen het plaatsen van windturbines in deze delen van de stad. Wij zien grote risico's door de impact op gezondheid, leefbaarheid, biodiversiteit, de waarde woningen, en de schoonheid van het landschap. De duurzame elektriciteit die deze windturbines opleveren weegt niet op tegen de grote nadelen. Het is een onzinnige gedachte dat een dichtbevolkte, historische stad als Amsterdam zelf alle of bijna alle gebruikte elektriciteit zelf moet opwekken: tal van plekken op aarde zijn daarvoor nu eenmaal veel geschikter. Dat is geen NIMBY-gedrag, dat is gezond verstand. Het CDA vindt het dus onverstandig en onverantwoord om windturbines zo dichtbij woningen te plaatsen. Het is ook niet nodig, want er zijn andere mogelijkheden: windmolens in de Haven, zonnepanelen langs snelwegen, bijvoorbeeld. Om de nu ontstane ophef voor te zijn diende het CDA vorig jaar al een motie in om de minimale afstand van 600 meter van woningen als absoluut minimum te hanteren (lees hier de motie)


Aanstaande dinsdag vindt een inspraakavond plaats over deze plannen van de gemeente. .Voorafgaand daaraan nodigen we u uit om in gesprek te gaan met Diederik Boomsma, CDA-raadslid in Amsterdam, om de vragen en zorgen die u heeft met ons te delen en de standpunten uit te wisselen. Hiervoor organiseren we een zoomsessie op maandag 11 januari om 16.30 uur. Meld u aan via de onderstaande link, dan zorgen wij dat u gehoord wordt. Ook houden we u graag op de hoogte van de uitkomst van de inspreek-avond en de verdere ontwikkelingen omtrent de windmolens in Amsterdam.


De link krijg je na de aanmelding in de mail.


U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature.
Evenement Delen

Over Platform Amsterdam