Erfpacht informatie bijeenkomst

Erfpacht informatie bijeenkomst

Event · 16 dec 2019, 19:30 - 21:00
Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam, Nederland
ArmoedebestrijdingBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.50 plaatsen over.
Evenement Delen
Eerlijke Erfpacht
#18642
Scan me of ga naar www.platformamsterdam.nl/o/Erfpacht/Evenementen/Erfpacht-informatie-bijeenkomst/18642 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een voorlichtingsbijeenkomst over erfpacht, het nieuwe erfpachtstelsel en de mogelijkheden die u tot 1 januari heeft. Gegeven door Lex van Drooge.

Uitgebreide omschrijving

Van veel mensen horen we dat ze niet goed begrijpen wat er is veranderd en wat er volgend jaar nog gaat veranderen. Veel mensen denken: ‘het zal wel.’


Toch is het belangrijk om u tijdig te informeren. Ook als uw huidige erfpacht pas over jaren afloopt, kan het heel veel geld schelen als u dit jaar nog stappen zet. Voor sommige erfpachters geldt dat als ze niet reageren op het aanbod van de gemeente, ze over afzienbare tijd 10 x zoveel gaan betalen. Of zelfs nog meer. Dat verschilt per woning. Maar let op: dit is niet overdreven.


Het kan gunstig zijn om over te stappen op de nieuwe ‘eeuwigdurende’ erfpacht. Maar het is vaak niet eenvoudig te weten hoe en wat: afkopen of jaarlijkse canon, wanneer, enzovoort. Daarom nodigen wij u van harte uit om naar een voorlichtingsbijeenkomst te komen. Er zal dan dan uitleg gegeven worden over de mogelijkheden en u kunt alle vragen stellen die u heeft. Neem gerust buren en bekenden mee. Iedereen is welkom!


Locatie is Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.50 plaatsen over.
Evenement Delen

Over Eerlijke Erfpacht

Onlangs heeft de gemeente Amsterdam besloten om het erfpachtstelsel ingrijpend te veranderen. Dat heeft grote gevolgen voor iedereen met een huis op erfpacht. De gemeente heeft huiseigenaren hier echter niet goed over geïnformeerd. Over erfpacht bestaan dan ook veel misverstanden en de urgentie wordt nog niet door iedereen gevoeld. Dit is wel van belang! En daarom willen wij u via deze weg informeren hierover en samen hier tegen op staan.